پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت |

04-29-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
عامل كندسازی بیماری ام اس شناسایی شد
عامل كندسازی بیماری ام اس شناسایی شد
تهران- دانشمندان پروتئینی را كشف كرده اند كه در پیشرفت بیماری ام اس نقش مهمی دارد. این یافته ها می تواند به ارایه شیوه درمانی برای كند سازی روند پیشرفت این بیماری و یا توقف كامل آن منجر شود.
به گزارش ساینس دیلی، یك گروه بین المللی از دانشمندان دریافتند عدم واكنش پروتئین میانجی 2- ( CRMP-2) در پیشرفت بیماری ام اس نقش بسیار مهمی دارد.
محققان در این مطالعه با بررسی مدل های آزمایشگاهی ام اس دریافتند یك نسخه تغییر یافته از پروتئین CRMP-2 در هنگام بیماری ام اس فعال می شود و موجب آسیب سیستم عصبی می شود .
پروتئین تغییر یافته CRMP-2 با پروتئین دیگری كه موجب آسیب دیدگی رشته های عصبی می شود، وارد تعامل شده و موجب بروز بی حسی ، نابینایی، مشكلاتی در تكلم ، مهارت های حركتی و اختلالات شناختی بیمار می شود.
زمانی كه پروتئین تغییر یافته CRMP-2 یا تعامل بین این دو پروتئین متوقف شود ، پیشرفت بیماری ام اس نیز متوقف می شود.
دانشمندان می گویند این كشف می تواند به ارایه درمانهایی برای ام اس منجر شود.
پروفسور 'ریچارد بوید' از محققان این طرح از دانشگاه موناش گفت: متوقف سازی همین پروتئین درافراد مبتلا به ام اس می تواند یك 'ترمز دستی' برای پیشرفت بیماری باشد.
دكتر' استیون پتراتوس ' از دیگر مجریان این طرح نیز گفت: روش استفاده شده برای متوقف سازی این پروتئین در سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریكا (FDA )و اداره نظارت بر كالاهای درمانی استرالیا (TGA ) به تایید رسیده است.
این امر به آن معناست كه این شیوه درمانی می تواند سریعتر وارد آزمایش های بالینی شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه مغز منتشر شده است.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|

04-29-2012
|
 |
|
|
|
|
ساخت ایمپلنت جدید برای درمان اختلالات نادر شنوایی
ساخت ایمپلنت جدید برای درمان اختلالات نادر شنوایی
تهران – محققان مركز پزشكی' UH' موفق به ساخت ایمپلنت حلزونی گوش شدند كه قادر به درمان اختلالات نادر شنوایی است.
به گزارش' هلث'،ایمپلنت ساخته شده درمان قطعی بیمارانی است كه ازاتواسكلروز ( FAO ) شدید رنج میبرند.
بیماری اتواسكلروز یك بیماری ارثی مربوط به گوش میانی است كه به ناشنوایی فرد منجر میشود. علت اصلی این بیماری رشد غیرطبیعی سه استخوانی است كه عملكرد آنان هدایت و تقویت امواج صوتی است.
پزشكانی كه از این ایمپلنت استفاده كردهاند میگویند این اولین باری است كه كاشت حلزون گوش در درمان FAO موثر بوده و شنوایی بیمار به طور كامل ترمیم شده است.
درمانی كه پیش از این برای بیماران مبتلا به FAO تجویز میشده قرص فلوراید بوده است.
این قرص شنوایی بیمار را ترمیم نمی كرده بلكه فقط از توسعه بیماری جلوگیری میكرده است.
یك روش دیگر برای درمان این بیماری كه پیش از این انجام میگرفته است جراحی stapedectomy بوده كه در موارد حاد FAO جوابگو نبوده و نهایتاً بیمار ناشنوا میشده است.
در روش نوین كاشت حلزون به هیچ عمل جراحی اضافی نیازی نیست و شنوایی بیمار بهطور كامل قابل ترمیم است. علاوه بر این كاشت حلزون به این شیوه هیچ عوارضی را برای بیمار دربرندارد.
استاد فاضل نظری
|

04-30-2012
|
 |
|
|
|
|
استفاده از سلول های بنیادی انسان برای از بین بردن ویروس اچ.آی.وی
استفاده از سلول های بنیادی انسان برای از بین بردن ویروس اچ.آی.وی
تهران- دانشمندان اعلام كردند كه سلول های بنیادی انسان كه از لحاظ ژنتیكی مهندسی شده باشند ، می توانند سلول های آلوده به ویروس اچ.آی.وی را در یك ارگانیسم زنده پیدا كنند و از بین ببرند.
به گزارش زینیوز ، این مطالعه برای اولین بار در یك الگوی حیوانی نشان می دهد كه مهندسی سلول های بنیادی برای تشكیل سلول های ایمنی كه اچ.آی.وی را هدف قرار می دهند بسیار موثر است.
در این مطالعه دانشمندان دانشگاه كالیفرنیا، سلول های بنیادی خون انسان را مهندسی كردند و متوجه شدند كه این سلول ها می توانند به سلول های بالغ T تبدیل شوند و به بافت هایی كه ویروس اچ.آی.وی در آن وجود دارد، حمله كنند.
نتایج این مطالعه نشان داد كه سلول های بنیادی مهندسی شده توانایی تكثیر و مهاجرت را در ارگان ها برای مبارزه با آلودگی دارند.
این مطالعه در نشریه PLoS Pathogens منتشر شده است.
استاد فاضل نظری
|

04-30-2012
|
 |
|
|
|
|
افزایش خطر زایمان زودرس برای مادران پر استرس
افزایش خطر زایمان زودرس برای مادران پر استرس
تهران - بر اساس نتایج یك تحقیق كه توسط پژوهشگران ایرانی انجام شده است، مادران مضطرب ، پر استرس وافسرده دوره بارداری كوتاه تری دارند و امكان تولد نوزاد نارس در آنها افزایش می یابد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، بر اساس نتایج این تحقیق كه در قالب پایان نامه بهداشت باروری توسط 'رامش نشاط ' در دانشگاه علوم پزشكی مشهد انجام شده است، فاكتورهای روحی وروانی مانند استرس،اضطراب وافسردگی در زنان باردار سبب افزایش زایمان زودرس وتولد نوزاد نارس می شود.
براین اساس بارداری همراه با تغییرات فیزیولوژیك جسمی و روانی برای زنان است و در طول 9 ماه بارداری عملكرد سیستم های مختلف بدن مادر تحت تاثیر هورمون های مختلف قرار می گیرد.
زایمان زودرس به زایمان قبل از ماه نهم بارداری اطلاق می شود و عامل مرگ و میر دو سوم نوزادان است .
طیف وسیعی از علل وعوامل دموگرافیك در بروز زایمان زودرس (پره ترم ) نقش دارند .
زایمان زودرس اثرات قابل توجه بهداشتی،اجتماعی و روانی برای نوزاد و خانواده اش به همراه دارد.این در حالی است كه عوامل و چگونگی پیشگیری از آن تاكنون به درستی شناخته نشده است.
استاد فاضل نظری
|

04-30-2012
|
 |
|
|
|
|
یك متخصص پوست و مو: آكنه یا جوش جوانی عفونی نیست
یك متخصص پوست و مو: آكنه یا جوش جوانی عفونی نیست
تهران - یك متخصص پوست و مو گفت :آكنه یا جوش صورت كه به جوش جوانی معروف است یك بیماری عفونی نیست بلكه تداخلی بین باكتری های عادی پوست و پوست چرب غیرعادی است .
دكتر آناهیتا والی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : آكنه یك بیماری التهابی مزمن پوست است كه بیش از نیمی از دختران و پسران در سن بلوغ به آن دچار می شوند و احتمالا رژیم غذایی سبب تشدید این بیماری می شود.
وی اضافه كرد : این بیماری در برخی نواحی گرم و مرطوب تشدید می شود و افرادی كه درآشپزخانه و رختشویی ها كار می كنند بیشتر مستعدد آكنه اند.
این متخصص پوست و مو با بیان اینكه از فشار دادن ضایعات آكنه ای باید خوداری كرد گفت :جوش ها را باید به آرامی تخلیه كردو نباید فشار زیاد و مداوم بر روی این ضایعات وارد شود زیرا مواد محرك وارد پوست اطراف ضایعات شده و آن را عمیق تر و وسیع تر خواهد كرد و در نتیجه سبب طولانی شدن زمان بهبودی و احتمالا بروز جوشگاه خواهد شد.
والی افزود : اكثر بیماران تا سن 25 سالگی بهبود می كنند و فقط 5 درصد خانم ها و یك درصد آقایان ممكن است مدت طولانی تر دچار آكنه شوند.
متخصص پوست و مو یاد آور شد : وضعیت اعصاب و روان مانند استرس ،اضطراب و نگرانی سبب تشدید عارضه آكنه می شود و شدت یافتن آكنه سبب تشدید مشكلات روانی بیمار می شود .
وی اظهار داشت :در صورت ادامه این بیماری به مدت چند سال باید از داروهای موضعی استفاده كرد و می بایستی داروهای خوراكی به بیماران مبتلا به آكنه تجویز شود.
استاد فاضل نظری
|

05-01-2012
|
 |
|
|
|
|
سكته قلبی، میگرن و كمردرد عوارض نگرانی های مالی و اقتصادی است
سكته قلبی، میگرن و كمردرد عوارض نگرانی های مالی و اقتصادی است
تهران- نگرانیهای مالی و اقتصادی می تواند خطر بروز سكته قلبی، میگرن، كمر درد و زخم معده را افزایش دهد.
به گزارش 'ساینس دیلی'، اگر چه همه می دانند پول عامل اصلی استرس و فشارهای روحی برای اغلب مردم است اما یك مطالعه جدید نشان دهنده مشكلاتی است كه این نگرانی ها برای سلامت افراد ایجاد می كند.
مقایسه افراد نگران از بدهی های خود و آنهایی كه چنین نگرانی هایی را ندارند نشان می دهد افرادی كه استرس زیادی دارند دو برابر كسانی كه نگرانی مالی ندارند دچار سكته قلبی می شوند.
بر اساس یك نظرسنجی كه توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس و شركت AOL در آمریكا انجام شده است27 درصد از افرادی كه استرس زیادی در مورد مسایل مالی خود دارند از زخم معده و مشكلات گوارشی گله داشتند در حالی كه این بیماری ها در بین افرادی كه نگرانی مالی نداشتند فقط هشت درصد بود.
این نظرسنجی می افزاید: 44 درصد از افراد دچار استرس مالی و اقتصادی به میگرن دچار شده بودند كه این بیماری در افرادی كه كمتر نگرانی اقتصادی داشتند چهار درصد بود.
23 درصد افراد دارای استرس مالی افسرده بودند. افسردگی فقط چهار درصد از افرادی را كه چنین نگرانی هایی نداشتند مبتلا كرده بود.
افرادی كه تحت استرس زیاد قرار داشتند 65 درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد دچار كمردرد و تنش ماهیچه ای شوند.
خبر خوش آنكه راه ساده ای برای پیشگیری از بروز مشكلات برای سلامتی افراد مبتلا به نگرانی های مالی وجود دارد
تحقیقات بیشتر نشان داده است افرادی كه نقش فعالی در برنامه ریزی و یادگیری درباره مسایل مالی خود دارند كمتر دچار استرس شده و از موقعیت مالی خود احساس اطمینان می كنند.
بر اساس بررسی موسسه تحقیقاتی 'TIAA-CREF افرادی كه در مورد مسایل مالی و اقتصادی آموزش می بینند كمتر دچار استرس می شوند و برای بازنشستگی خود پس انداز مطمئن تری دارند.
استاد فاضل نظری
|

05-01-2012
|
 |
|
|
|
|
استرس مادر در سه ماه نخست بارداری، آهن خون جنین را كاهش می دهد
استرس مادر در سه ماه نخست بارداری، آهن خون جنین را كاهش می دهد
تهران- براساس نتایج تحقیقات جدید جنین مادرانی كه در سه ماه نخست بارداری تحت استرس قرار دارند، دچار كمبود آهن می شود واین امر موجب بروز مشكلات فیزیكی و مغزی در نوزاد خواهد شد.
نتایج این تحقیقات در نشست سالانه انجمن های دانشگاهی طب كودكان در بوستون ارایه شده است.
به گزارش فیزورگ، آهن نقش مهمی در رشد سیستم های بدن به ویژه مغز ایفا می كند. كمبود آهن در بدن مادر، دیابت مادر، سیگار كشیدن مادر در طول بارداری و چند قلویی از جمله عواملی هستند كه موجب پایین آمدن میزان آهن در خون جنین می شوند.
این تحقیق كه توسط پژوهشگران دانشگاه میشیگان انجام شده، نخستین مطالعه بر روی انسان است كه نشان می دهد استرس مادر در اوایل بارداری نیز می تواند سطح آهن را در بدن جنین كاهش دهد و یك عامل خطر محسوب شود.
محققان دراین بررسی مادران باردار را مورد مطالعه قرار دادند. مادران گروه استرس، در سه ماه نخست بارداری در منطقه پراسترسی زندگی می كردند.
مادران گروه كنترل در همین منطقه زندگی می كردند اما سه تا چهارماه پس از برقراری آرامش در آن منطقه، باردار شدند.
محققان، این مادران را از نظر افسردگی ، اضطراب و میزان استرس در طول بارداری مورد تحقیق قرار دادند. در این تحقیق دانشمندان میزان آهن خون بند ناف به دست آمده از نوزادان را بررسی كردند.
نتایج این تحقیق نشان داد كه میزان آهن خون 63 نوزاد مادران گروه استرس به طور چشمگیری كمتر از 77 نوزاد گروه كنترل بود.
پزشكان تاكید دارند زنان باردار باید مراقب وضعیت سلامت تغذیه ، میزان استرس و وضعیت روحی خود باشند، چرا كه این عوامل سلامت نوزاد آنها را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
استاد فاضل نظری
|

05-01-2012
|
 |
|
|
|
|
كشف ژن درمان سرطان لوزالمعده
كشف ژن درمان سرطان لوزالمعده
تهران- دانشمندان ژنی را شناسایی كرده اند كه گسترش تومورهای سرطان لوزالمعده را كند می كند.
این یافته می تواند به ارائه اهداف درمانی جدیدی برای این بیماری كشنده منجر شود.
به گزارش دیلی میل، گروه بین المللی از محققان دریافتند ژن USP9x در برخی سلول های سرطان لوزالمعده در موش ها خاموش می شود. اما وقتی این ژن روشن می شود تقسیم سلول های سرطانی متوقف می شود.
این ژن جهش نیافته است اما برخی پروتئین ها و مواد شیمیایی به آن چسبیده و موجب خاموش شدن آن می شود.
داروهایی كه قابلیت روشن كردن دوباره این ژن را دارند می توانند به متوقف كردن روند گسترش پنجمین سرطان كشنده دنیا كمك كنند.
سالانه حدود هشت هزار نفر در انگلیس به سرطان لوزالمعده مبتلا می شوند.
پروفسور 'دیوید توسون' از موسسه تحقیقات سرطان كمبریج در انگلیس گفت: گمان ما این است كه برچسب های شیمیایی بر روی سطح DNA موجب روشن و خاموش شدن ژنها می شود با این حال باید تحقیقات آزمایشگاهی بیشتری برای تایید این فرضیه صورت گیرد.
در حال حاضر داروهایی كه این برچسب ها را برمی دارند در سرطان ریه بارقه هایی از امید را ایجاد كرده اند و این مطالعه حاكی از آن است كه این امر می تواند در سرطان لوزالمعده نیز كارآمد باشد.
محققان می گویند تا 15 درصد سرطانهای لوزالمعده را می تواند با خاموش كردن این ژن متوقف كرد.
نتایج این تحقیقات در نشریه نیچر منتشر شده است.
استاد فاضل نظری
|

05-01-2012
|
 |
|
|
|
|
روش نوین درمان داخل رگی، گام بزرگی در درمان سكته های مغزی
روش نوین درمان داخل رگی، گام بزرگی در درمان سكته های مغزی
تهران- یك فوق تخصص نورولوژی گفت:با بهره گیری از روش نوین 'درمان داخل رگی' گام بزرگی در درمان سكته های مغزی در چند ساعت نخست پس از وقوع عارضه برداشته شده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن متخصصین مغز و اعصاب ایران، دكتر 'عسكر قربانی' با اعلام این مطلب افزود: به كمك این روش می توانیم گرفتگی عروق آن دسته از بیماران سكته مغزی را كه قبل از 6 ساعت به مركز درمانی رسانده اند، برطرف كرد و آسیبهای ناشی از سكته مغزی را در بیمار كاهش داد.
وی درباره روش های نوین درمان سكته های مغزی در كشور گفت: روش اندووسكولار، علم نوپایی است كه عمر كمتر از 15 سال در دنیا دارد.
قربانی افزود: در روش اندووسكولار، ابتدا از طریق سرخرگ اصلی پا ( سرخرگ رانی) وارد بدن و پس از آن از آئورت وارد سرخرگ مغزی می شوند.
دبیر نوزدهمین كنگره سالانه نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به این كه مغز چهار سرخرگ اصلی دارد كه خونرسانی به مغز از طریق آن ها انجام می شود خاطرنشان كرد: در درمان بیماری های رگ های مغز ونخاع نظیر تومورهای پررگ، كلاف های مادرزادی (AVM)،آنوریسم ها ( تاول ها یابادكنكی شدن رگ های مغزی) و همچنین در مواردی كه انجام جراحی سخت است و یا بیمار ترجیح دهد جمجمه اش باز نشود از این روش بهره می گیرند.
قربانی افزود: تحت شرایط معین و به كمك تجهیزات بسیار ظریف، سوراخی با قطر كمتر از یك میلی متر ایجاد و دستگاه وارد ناهنجاری رگی می شود و جراح از این طریق مشكل را برطرف می كند.
این فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان این كه با بهره گیری از این روش گام بزرگی در جهت درمان سكته های مغزی در چند ساعت نخست پس از وقوع عارضه برداشته شده است، گفت: به كمك این روش می توانیم گرفتگی عروق آن دسته از بیماران سكته مغزی را كه قبل از 6 ساعت و حداكثر تا 8 ساعت به مركز درمانی مراجعه رسانده اند برطرف كرد و آسیبهای ناشی از سكته مغزی را در بیمار كاهش دهیم به گونه ای كه میزان آسیب در صورت مراجعه در ساعات اولیه بسیار جزیی شود و دیگر عوارضی چون فلج نیمی از بدن، از دست دادن قدرت گفتار و در برخی موارد مرگ را مشاهده نكرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، درباره شانس موفقیت درمانی روش نوین درمان داخل رگی مغز توضیح داد: میزان موفقیت درمانی تا حدود زیادی به زمان مراجعه بیمار بستگی دارد.
قربانی اظهار داشت:در صورتی كه بیمار در بازه زمانی كمتر از سه ساعت به مركز درمانی انتقال داده شود، روش درمان سیاهرگی، و اگر نتیجه بخش نبود درمان داخل سرخرگی برای وی استفاده می شود. آخرین راهكار نیز تزریق داروی rtPA است كه اكنون درچند مركز درمانی در تهران و شهرستان انجام می شود.
وی در ادامه با اشاره به نتایج حاصل از یك مطالعه تحقیقاتی در یكی از بیمارستان های بزرگ تهران عنوان كرد: به طور معمول حدود 10 تا 15 درصد افرادی كه به عارضه سكته مغزی دچار می شوند، جان خود را از دست می دهند و حدود 30 درصد از كار افتاده و فلج می شوند.
دبیر نوزدهمین كنگره سالانه نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران افزود: برای 60 درصد باقی مانده نیز اگر درمان های مناسبی به كار گرفته شود و به موقع به مركز درمانی برسند، می توانند زندگی عادی خود را از سرگیرند و با وجود آسیب های جزیی زندگی مستقلی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، نوزدهمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران به همت انجمن مغزو اعصاب ایران از تاریخ 19 تا 22 اردیبهشت ماه سال جاری و با حضور تعداد كثیری از متخصصان نورولوژی از سراسر كشور در سالن همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
استاد فاضل نظری
|

05-01-2012
|
 |
|
|
|
|
حدود6 درصد جمعیت در نوجوانی به انحراف ستون فقرات مبتلا می شوند
دبیر علمی دهمین كنگره ارتوز و پروتز ایران:
حدود6 درصد جمعیت در نوجوانی به انحراف ستون فقرات مبتلا می شوند
تهران - دبیر علمی دهمین كنگره ارتوز و پروتز ایران گفت: حدود 6 درصد جمعیت در سنین نوجوانی دچار مشكلی به نام انحراف ستون فقرات یا اسكولیوز می شوند كه این عارضه در دخترها چندین برابر پسرها اتفاق می افتد.
به گزارش انجمن علمی ارتوز و پروتز ایران، دكتر 'مجتبی كامیاب' افزود: این نوع از انحراف ستون فقرات در حال حاضر بدون علت مشخص اتفاق می افتد و شناخته شده ترین راه پیشگیری از افزایش روند انحراف ستون فقرات استفاده از وسایل كمكی ارتوپدی یا به اصطلاح اُرتوز است كه استفاده مداوم از این وسایل می تواند مانع از پیشرفت زاویه انحراف و در نتیجه پیشگیری از عوارض انحراف و عمل جراحی سنگین شود .
وی اظهار داشت : بهترین راه پیشگیری از عوارض شدید این بیماری، انجام معاینات اولیه توسط متخصصین مربوطه در سنین 8-10 سالگی برای دختران و 10-12 سالگی برای پسران است تا در صورت مشاهده هرگونه انحراف در ستون فقرات فرد ، درمان و استفاده از ارتوزهای مناسب هر چه سریعتر آغاز شود؛ چرا كه اگر زاویه انحراف از حدود40 درجه بیشتر شود راهكار مناسب عمل جراحی بوده و در صورت افزایش درجه انحراف به 70 درجه احتمال دچار شدن فرد به معلولیت وجود دارد پس لازم است به ویژه در آن دسته از كودكانی كه دارای انعطاف در مفاصل بدن هستند معاینات اولیه انجام شود تا از عوارض جبران ناپذیر آینده جلوگیری به عمل آید .
رئیس انجمن علمی اُرتوز و پروتز ایران در زمینه سایر كاربردهای وسایل ارتوپدی با اشاره به اهمیت استفاده از اُرتوز در پیشگیری وكاهش درد، كمك به بهبود عملكرد فرد را از دیگر مزایای این وسائل ارتوپدی عنوان كرد.
استاد فاضل نظری
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|