بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > دانشگاه ها > علوم تجربی > زیست شناسی > محیط زیست

 
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
Prev پست قبلی   پست بعدی Next
  #11  
قدیمی 08-20-2010
مهدی آواتار ها
مهدی مهدی آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد - مدیر تالار موبایل و دوربین دیجیتال

 
تاریخ عضویت: Jul 2010
محل سکونت: هر کجا هستم باشم،آسمان مال من است!
نوشته ها: 7,439
سپاسها: : 4,552

4,939 سپاس در 1,683 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Exclamation نامگذاري دهه كنوني به نام تلاش براي مقابله با گسترش بيابان‌ها

سازمان ملل متحد دهه 2010 تا 2020 ميلادي به عنوان « تلاش براي مقابله با گسترش بيابان‌ها و بيابان زدايي » ناميد و اعلام كرد كه در اين 11 سال كه پيش روي ماست تلاش مي‌كنيم تا آگاهي را بالا برده و فعاليت‌هاي را كه در زمينه‌ حفاظت و مديريت بزرگترين خشكي‌هاي زمين است، تسريع ببخشيم. اين زمين‌هاي خشك مامن يك سوم جمعيت جهان بوده است و از نظر اقتصادي و زيست محيطي به شدت در معرض خطر قرار دارند.


به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «بان كي مون» ـ دبير كل سازمان ملل متحد ـ در بيانيه‌اي در رابطه با دهه 2010 ــ 2020 ميلادي به نام « تلاش براي مقابله با گسترش بيابان‌ها و بيابان زاديي» عنوان كرد: ادامه يافتن فروسايي زمين خواه ناشي از تغييرات جوي و يا كشاورزي بي‌ثبات و خواه ناشي از ضعف مديريت منابع آبي ، خطري بزرگ براي امنيت غذايي است كه منجر به قحطي گسترده در ميان جوامع آسيب پذير شده است و جهان را از داشتن زمين‌هاي حاصلخيز محروم مي‌كند.

وي خاطرنشان كرد: حال كه مي خواهيم اين دهه را آغاز كنيم، اجازه دهيد ، براي دستيابي به اهداف توسعه هزاره كه يكي از آنها پروراندن زمين براي زيستن بهتر انسان است، متعهد شويم.
به گزارش ايسنا، در يك مقياس جهاني فروسايي خاك در بيابان‌ها و بيابان زايي سه ميليارد و 600 ميليون هكتار يا به عبارتي 25 درصد خشكي‌هاي زمين را در بر گرفته است.
اين موضوع يك تهديد براي زندگي بيش از يك ميليارد سكنه از يكصد كشور جهان محسوب مي‌شود .

گفتني است، برخلاف اين پيشينه اعضاي سازمان ملل متحد به رشد فزاينده بيابان‌ها و فروسايي خاك كه به واسطه پذيرش قطع نامه 2007 ميلادي براي مقابله با گسترش بيابان‌ها و توسعه حمايت و مديريت خشكي‌هاي زمين مورد قبول واقع شده بود، اشاره اي داشتند.

اين برنامه جهاني در «فورتالزا» در ايالت «سيرا» در منطقه نيمه خشك برزيل و طي دومين كنفرانس جهاني تغييرات جوي ، تداوم و توسعه مناطق نيمه خشك به اجرا در آمد.

به گزارش ايسنا، برنامه منطقه‌اي هم براي آفريقا در نايروبي، كنيا در مقر برنامه حفاظت از محيط زيست سازمان ملل متحد ـ‌ يونپ ـ و با همكاري UNDP برگزار شده است.

همچنين قرار است برنامه‌هاي ديگر در منطقه آمريكاي شمالي ــ نيويورك در ماه سپتامبر ــ در جمهوري كره در ماه اكتبر براي منطقه آسيا و در ماه نوامبر در منطقه اروپا برگزار شود.
هنگامي كه توجه‌ها به سوي افزايش و گسترش بيابان‌ها جلب شود، تلاش‌هايي به منظور مقابله هر چه سريع‌تر صورت مي‌گيرد.

«لوك ناساجا» ـ مدير اجراي كنوانسيون مقابله با بيابان زايي سازمان ملل متحد ـ نيز هشدار داد: جوامع بين‌المللي بر سر دو راهي قرار دارند و بايد ميان ديدگاه‌هاي تجاري كه اكثرا باعث افزايش خشكسالي‌هاي شديد و قحطي و سيلاب و كم آبي مي‌شود و زندگي آينده يكي را انتخاب كنند، چرا كه چالش‌هاي پيش روي آنها به سمت ثبات و پايداري بايد سوق يابد.
وي خاطرنشان كرد: زمين زندگي است و بايد اطمينان حاصل كنيم كه خشكي‌ها بارور باقي بمانند، به همين دليل اين تلاش دولت‌ها و جوامع انساني است كه بايد براي حفاظت از اين خشكي‌ها و مقابله با گسترش بيابان‌ها تلاش كنند.

به گزارش ايسنا، در سال 2007 ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل متحد سال‌هاي 2010 تا 2020 ميلادي را « نامگذاري دهه كنوني به نام تلاش براي مقابله با گسترش بيابان‌ها» اعلام كرد و در دسامبر سال 2009 ميلادي پنج آژانس اين سازمان تلاش‌هايي را در ارتباط با اين دهه گسترش و بسط دادند.

برنامه حفاظت محيط زيست سازمان ملل متحد ــ يونپ ــ توسعه سازمان ملل متحد ــ UNDP ــ ، صندوق جهاني توسعه كشاورزي و ساير اعضاي مرتبط با سازمان ملل متحد همچون دپارتمان اطلاعات مردمي دبيرخانه‌هاي سازمان ملل متحد از اين جمله بودند.

ارزش خشكي‌ها و بيابان‌هاي موجود بر روي زمين نيز به شرح ذيل اعلام شده است: دو ميليارد و يكصد ميليون نفر يا به عبارتي 40 درصد جمعيت جهان در اين مناطق ساكن هستند. 90 درصد اين جمعيت ساكن كشورهاي در حال توسعه هستند ، 50 درصد از چهارپايان توسط اين زمين‌ها تغذيه مي‌شوند ، 46 درصد از كربن جهان در خشكي‌ها ذخيره شده است، 44 درصد كل زمين‌هاي آماده به كشت در اين زمين‌ها قرار دارند، 30 درصد كل نهال‌هاي آماده به كشت در اين زمين‌ها رشد كردند، هشت منطقه از 25 منطقه بحران و درگير در جنگ در مناطق مذكور واقع شده است، اين مناطق مامن نيم درصد گونه‌هاي بومي در ناحيه هستند، اما محل زندگيشان تا 70 درصد كاهش داشته است.
به گزارش ايسنا، در اينجا بايد به تهديداتي كه گسترش بيابان‌ها اشاره كرد.

گسترش بيابان‌ها بر سه ميليارد و 600 ميليون هكتار از زمين‌هاي سراسر جهان يا به عبارتي 25 درصد حجم خاك كره زمين اثر مخرب بر جاي مي‌گذارد.

110 كشور با خطر فروسايي خاك مواجه هستند، 12 ميليون هكتار از زمين‌ها به وسعت كشور «بنين» در غرب آفريقا هر ساله از بين مي‌روند.

اين در حاليست كه هر ساله از زمين‌هاي از بين رفته يا به اصلاح «سوخته» مي‌توان 20 ميليون تن غلات توليد كرد.
گفتني است، هر ساله 42 ميليارد دلار به واسطه توسعه بيابان‌ها و فروسايي خاك از درآمد كشورهاي درگير كاسته مي‌شود .

به گزارش ايسنا، در سال 1994 ميلادي كنوانسيون مقابله با گسترش بيابان سازمان ملل متحد با ايجاد ارتباط با محيط زيست ، توسعه و گسترش و ترغيب خاك‌هاي بهداشتي و سالم پديد آمد.

اين كنوانسيون كه توسط 193 كشور به امضا رسيده است، بر روي كاهش فقر در بيابان‌ها ، ابقاء و دوباره بارور سازي زمين‌ها و مقابله با خشكسالي فعاليت مي‌كنند. اين كنوانسيون انتظار دارد، عراق در هفته آينده مطابق با 28 اوت سال جاري يكصد و نود و چهارمين عضو آن باشد.


منبع
__________________
تازه تر کن داغ ما را، طاقت دوری نمانده
شِکوه سر کن، در تن ما تاب مهجوری نمانده
پر گشاید شور و شیون از جگرها ای دریغ !
دل به زخمی شعله ور شد، جان به عشقی مبتلا
بر نتابد سینه ما داغ چندین ماجرا
تازه شد به هوای تو دل تنگ ما ای وای !

پاسخ با نقل قول
 

برچسب ها
محیط زیست, ناي‏بندان, يوزپلنگ, يوزپلنگ دنيا, پيرترين, ايران


کاربران در حال دیدن موضوع: 3 نفر (0 عضو و 3 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 08:43 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها