بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

 
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
Prev پست قبلی   پست بعدی Next
  #11  
قدیمی 07-10-2008
hoobare آواتار ها
hoobare hoobare آنلاین نیست.
کاربر خوب
 
تاریخ عضویت: Jul 2008
نوشته ها: 348
سپاسها: : 0

3 سپاس در 3 نوشته ایشان در یکماه اخیر
hoobare به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض

ايراني‌ها کوتاه نشده‌اند!


"کوتاهي قد، ژنتيکي است و اين امر با هيچ دارو و آمپولي برطرف نمي ‌شود و تبليغاتي که در اين زمينه انجام مي ‌شود،تنها جنبه سود جويي درماني و دارويي است". اين هشدار، يکي از چند هشداري است که دکتر فريدون عزيزي فوق تخصص غدد مطرح مي‌ کند.
ايراني‌ها بلندقدتر شده‌اند

دکتر فريدون عزيزي درباره افزايش يا کاهش قد ايراني‌ها طي سال‌هاي اخير مي‌ گويد:‌ "به طور مسلم طي سال‌هاي گذشته، رشد قد کودکان در کشورهاي پيشرفته، وجود داشته است و رشد قد کودکان ايراني نيز در مقايسه با جوامع پيشرفته 5 تا 10 سانتي‌متر پايين‌تر است و اين امر نقصاني است که جوامع در حال توسعه نسبت به کشورهاي پيشرفته دارند و مهمترين دليل آن نيز تفاوت در نوع تغذيه است." وي به تحقيقات صورت گرفته در تهران و اصفهان در خصوص افزايش يا کاهش قد ايرانيان اشاره مي ‌کند و مي ‌افزايد: " ايراني‌ها کوتاه ‌قد نشده‌اند، براساس تحقيقات، ميانگين قد ايراني‌ها نسبت به 20 سال گذشته رشد يافته ولي اين امر به اين دليل نيست که افراد کوتاه قد مي ‌توانند بلند شوند بلکه افزايش متوسط قد در هر جامعه‌اي نسل به نسل امکان‌پذير خواهد بود."
کوتاهي قد و افزايش تبليغات بي اثر

اين فوق‌ تخصص غدد درون ريز و متابوليسم با ابراز تأسف از افزايش روزافزون تبليغات افزايش قد در رسانه‌ها و به خصوص در شبکه‌هاي ماهواره‌اي مي‌ گويد: "متآسفانه همانطور که در کشورمان مسئله کوتاهي قد مطرح شده است، به همان اندازه تبليغات در زمينه هاي درماني و دارويي نيز زيادتر شده و متأسفانه در اين راستا بسياري از مطالبي که در رسانه‌ها درخصوص افزايش قد تبليغ مي ‌کنند، صحيح نيست." رئيس مرکز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تهران با تأکيد بر اينکه افزايش يا کاهش قد، ژنتيکي است و اين امر با هيچ دارو و آمپولي برطرف نمي‌ شود، مي ‌گويد:‌ "افرادي نيز که مشکلات هورموني دارند حداکثر قدشان در صورت رفع مشکل، در زنان به 150 و مردان به 160 سانتي‌متر خواهد رسيد." وي ميزان متوسط قد ايراني‌ها را در ميان زنان 161 و در ميان مردان 167 سانتي‌متر عنوان و تصريح مي ‌کند: "به نظر نمي‌ آيد عامل ژنتيک، عامل اصلي رشد قد باشد چرا که کشورهاي پيشرفته توانسته‌اند به درصد بالاتري از رشد قد نسبت به ديگر کشورها دست يابند." وي تأثير افزايش يا کاهش ميزان متوسط قد در ميان افراد يک جامعه را در راستاي پيشرفت و توسعه آن کشور رد کرده و مي‌ افزايد: "در کشورهاي گوناگون در ميان مسائل آموزشي، پژوهشي و غيره در خصوص قد افراد نتايج خاصي به دست نيامده است، چه بسا که بسياري از افراد نابغه نيز کوتاه قد بودند."
ايراني‌ها به هيچ وجه کوتاه قد نيستند

در همين زمينه، دکتر مهين‌‌هاشمي‌پور، متخصص رشد و تغذيه مي ‌گويد: "ايراني‌ها به هيچ‌ وجه کوتاه قد نيستند و آنچه درباره کوتاهي قد در کشورمان شايع شده است، همگي ناشي از تبليغاتي است که در اين خصوص مي‌ شود." وي مي ‌افزايد:
"ميانگين قد دختران در حال حاضر 154 و پسران 166 سانتي‌متر است و آمارها نيز حاکي از آن است که ايراني‌ها نسبت به سال‌هاي گذشته بلندقدتر نيز شده‌اند." دکتر‌هاشمي‌پور درمان و داروهايي که در خصوص افزايش قد تبليغ مي ‌شود، از نظر علمي‌ تأييد نمي ‌کند و مي ‌گويد:‌ "مهمترين عامل افزايش قد، ارثي و ژنتيکي است و معتقدم 80 درصد افزايش يا کاهش قد مربوط به اين عامل و 20 درصد مربوط به تغذيه است."
پاسخ با نقل قول
 


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 02:55 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها