بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان > تغذیه

تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 04-19-2010
sheida.m آواتار ها
sheida.m sheida.m آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال
 
تاریخ عضویت: Jul 2009
محل سکونت: TeHrAn
نوشته ها: 1,485
سپاسها: : 1

54 سپاس در 24 نوشته ایشان در یکماه اخیر
sheida.m به Yahoo ارسال پیام فرستادن پیام با Skype به sheida.m
پیش فرض

خاصیت ذرت


ذرت كه به اشكال گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزون بر طعم خوشمزه دارای خواص درمانی زیادی است كه ضد سرطان بودن و كاهش دهنده كلسترول خون از آن جمله است. ذرت انواع مختلفی دارد كه ذرت دندان اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ‌كورن، ذرت غلاف‌دار، ذرت مومی و ذرت شیرین معروف‌ترین انواع آن هستند. در ایران ذرت در گرگان و گنبد، خوزستان، كرمانشاه، خراسان، گیلان و مازندران كاشته می‌شود.

درون ذرت
100 گرم دانه ذرت كه تقریبا معادل یك بلال متوسط می‌شود، حاوی 85 كالری انرژی، 3 گرم پروتئین، یك گرم چربی، 5 میلی‌گرم كلسیم، 6/0 میلی‌گرم آهن، 11/0 میلی‌گرم ویتامین ب 1 و 400 واحد بین‌المللی ویتامین آ‌ است.
البته آرد ذرت تركیبی متفاوت با ذرت خام دارد. یك فنجان آرد ذرت كامل كه حدود 120 گرم وزن دارد، حاوی 440 كالری انرژی، 94 گرم كربوهیدرات، 13 گرم الیاف غذایی، 10 گرم پروتئین، 7 میلی‌گرم كلسیم، 4 گرم چربی، 294 میلی‌گرم فسفر، 2/4 میلی‌گرم آهن، 43 میلی‌گرم سدیم، 47/0 میلی‌گرم تیامین، 350 میلی‌گرم پتاسیم، 25/0 میلی‌گرم ریبو فلاوین، 4/4 میلی‌گرم نیاسین و 57 واحد بین‌المللی ویتامین آ است.
ضمنا ذرت فاقد كلسترول و ویتامین ث است.

10 خاصیت ذرت
1- ذرت به علت داشتن مواد آنتی‌اكسیدان غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است. بد نیست بدانید پختن، آنتی‌اكسیدان‌های موجود در ذرت‌های شیرین را افزایش می‌دهد.
2- روغن ذرت فاقد كلسترول است و مصرف آن موجب كاهش كلسترول خون می‌شود.
3- میزان فیبر موجود در ذرت بالاست، به همین دلیل مصرف ذرت به كم كردن مشكلات هضم و بخصوص یبوست كمك می‌كند، علاوه بر آن خطر سرطان روده بزرگ را نیز كاهش می‌دهد.
4- ذرت با كاهش كلسترول خون، اثر پیشگیری‌كنندگی در بیماری‌های قلبی عروقی دارد.
5- ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه ب مخصوصا تیامین و نیاسین است. تیامین در سالم ماندن عصب و عملكردهای شناختی بسیار لازم است. كمبود نیاسین در بدن باعث بیماری پلاگرا شده، در بدن موجب جوش‌های پوستی، اختلال در دستگاه عصبی، اختلالات گوارشی و اسهال می‌شود.
6- ذرت منبع بسیار خوبی برای بتاكاروتن است. بتاكاروتن پیش‌ساز ویتامینA است كه در بدن تبدیل به این ویتامین مهم می‌شود. به همین دلیل مصرف ذرت برای بینایی و پوست مفید است.
7- ذرت حاوی منیزیم، منگنز، كلسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم و مقادیر زیادی فسفر است. به همین دلیل برای حفظ رشد طبیعی، سلامت استخوان و عملكرد مطلوب كلیه مفید است.
8- گفته می‌شود مصرف ذرت موجب پیشگیری از بیماری آلزایمر می‌شود.
9- استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌كند.
10- ذرت علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز استفاده می‌شود. از ساقه و برگ‌های ذرت در صنایع كاغذ و مقواسازی و همچنین تولید كاغذ دیواری استفاده می‌كنند.
از آرد ذرت در تولید چسب ، صابون و از نشاسته آن در صنایع رنگرزی، داروسازی، مركب‌سازی و پلاستیك‌سازی استفاده می‌شود.

__________________

♥SheidA♥


تو همان مهربانی هستی؟! یا مهربانی همان توست؟!
نمی دانم … می دانم بی شک با هم نسبت نزدیکی دارید
!! آسمونـــ ــ منـــ ــ همیشهـــ ــ !! ابریـــ ــ !! چترتو با خودتــ ــ آوردیـــ ــ !!

پاسخ با نقل قول
  #2  
قدیمی 04-19-2010
sheida.m آواتار ها
sheida.m sheida.m آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال
 
تاریخ عضویت: Jul 2009
محل سکونت: TeHrAn
نوشته ها: 1,485
سپاسها: : 1

54 سپاس در 24 نوشته ایشان در یکماه اخیر
sheida.m به Yahoo ارسال پیام فرستادن پیام با Skype به sheida.m
پیش فرض

خواص کشمش


انگور خشک شده که همه به نام کشمش می شناسند، قرن ها پیش به وجود آمده است... کشمش در ایران و مصر در 2000 سال قبل از میلاد، تولید شده بود.

1- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.

2- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.

3- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است..

4- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.

5- کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند... کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

6- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.

7- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد... 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.

8- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.

9- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

10- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.


11- آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.

12- کشمش از سرطان جلوگیری می کند.

13- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.

14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.

15- کشمش موجب کاهش استرس می گردد.

16- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.

17- کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید...

18- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.

19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.

20- کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است..

21- کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.

22- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.

23- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید..

24- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.

25- کشمش، دهان را خوشبو می کند.

26- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.

پس از همین حالا، کشمش را به ماست یا سالاد خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید.

__________________

♥SheidA♥


تو همان مهربانی هستی؟! یا مهربانی همان توست؟!
نمی دانم … می دانم بی شک با هم نسبت نزدیکی دارید
!! آسمونـــ ــ منـــ ــ همیشهـــ ــ !! ابریـــ ــ !! چترتو با خودتــ ــ آوردیـــ ــ !!

پاسخ با نقل قول
  #3  
قدیمی 04-19-2010
sheida.m آواتار ها
sheida.m sheida.m آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال
 
تاریخ عضویت: Jul 2009
محل سکونت: TeHrAn
نوشته ها: 1,485
سپاسها: : 1

54 سپاس در 24 نوشته ایشان در یکماه اخیر
sheida.m به Yahoo ارسال پیام فرستادن پیام با Skype به sheida.m
پیش فرض

خواص فندق

در میان میوه‌های روغنی ، فندق قابل هضم‌ترین و مغذی‌ترین آنها بشمار می‌آید. فندق خشك حدود 70درصد وزن خود مواد چربی و 15 تا 20درصد مواد پروتئینی دارد و به سبب فقدان مواد هیدروكربنی ، مصرف آن را به مبتلایان دیابت توصیه می‌كنیم.
این میوه سرشار از ویتامین‌های A، B1 ، B2، C، E و املاح معدنی كلسیم ، فسفر ، آهن ، گوگرد ، منیزیم ، روی و پتاسیم است. با مصرف 10 عدد فندق می‌توانید مس و بخش عمده‌ای از ویتامین E بدن را تامین كنید.
البته خوب است بدانید فندق با تمام مزایای مذكور ، كالری بسیار بالایی دارد و مصرف بیش از حد آن می‌تواند چاق‌كننده باشد. در 100 گرم مغزفندق 600 كالری ، در 100 گرم فندق با پوست 300 كالری و در یك عدد آن 10 كالری انرژی نهفته است.
خواص غذایی و دارویی
به طور كلی طبیعت فندق، گرم و خشك بوده و مغزخام یا بو داده آن برای اطفال و اشخاص لاغر مفید است. البته فندق بو داده روغن بیشتر، طعم مطلوب‌تر و خواص بیشتری دارد.

خوردن آن به دلیل داشتن ویتامین‌های A و C برای تقویت پوست، ناخن، مو و شفاف شدن آنها و همچنین تقویت بینایی، موثر است. ویتامین‌های B موجود در فندق برای درمان ضعف اعصاب، سستی، هیجان و اضطراب و فسفر زیاد آن برای تقویت مغز و حافظه نافع است لذا مصرف آن را به كسانی كه كارهای فكری می‌كنند، توصیه می‌كنیم. فندق به دلیل مقدار زیاد كلسیم ، گوگرد، ید و مس، مقوی بدن و مصرف آن در دوران نقاهت مفید است.

این میوه تقویت‌كننده معده و روده‌ها بوده و می‌تواند سموم بدن را خارج سازد؛ از این‌رو، اگر بخواهید به این مزیت فندق دست یابید، آن را هنگام گرسنگی مصرف كنید تا روده‌های شما را تقویت كند. از آنجا كه دارای مقدار كمی مواد نشاسته‌ای و غنی از مواد معدنی است، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و برای كسانی كه دچار كم‌خونی هستند، چنانچه پس از هر وعده غذایی، 5 تا 6 عدد خام آن را میل كنند، مشكلشان برطرف می‌شود. فندق بسیار قابض است و غشای نازكی كه روی مغز آن را پوشانده، در رفع اسهال بسیار موثر است.روغن فندق: از مغز فندق روغنی به رنگ زرد روشن با طعم ملایم و اثر درمانی شبیه به روغن بادام تهیه می‌شود كه می‌توان از آن در آشپزی استفاده كرد. این روغن برای سرفه، درد سینه و كبد كه از سردی باشد، مفید است و بهترین داروی ریزش مو است. در قدیم از سوزاندن فندق، زغال چربی تهیه می‌شد و از آن به عنوان سرمه و برای تقویت ابروها استفاده می‌كردند؛ در ضمن اگر این روغن را به محل گزیدگی عقرب بمالید، زهر آن را از بین می‌برد.

__________________

♥SheidA♥


تو همان مهربانی هستی؟! یا مهربانی همان توست؟!
نمی دانم … می دانم بی شک با هم نسبت نزدیکی دارید
!! آسمونـــ ــ منـــ ــ همیشهـــ ــ !! ابریـــ ــ !! چترتو با خودتــ ــ آوردیـــ ــ !!

پاسخ با نقل قول
  #4  
قدیمی 05-17-2010
sheida.m آواتار ها
sheida.m sheida.m آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال
 
تاریخ عضویت: Jul 2009
محل سکونت: TeHrAn
نوشته ها: 1,485
سپاسها: : 1

54 سپاس در 24 نوشته ایشان در یکماه اخیر
sheida.m به Yahoo ارسال پیام فرستادن پیام با Skype به sheida.m
پیش فرض

خواص درمانی مروارید سیاه


خاویار یك ماده غذایی پرانرژی و مغذی است كه مصرف آن به دلیل قیمت بسیار گرانش در كشور ما بسیار ناچیز است. این محصول صادراتی است و هم‌اكنون 85 درصد مصرف خاویار در جهان به اروپا، آمریكا و كانادا مربوط می‌شود.



اگرچه امروزه این ماده غذایی گرانبها كمتر مورد استقبال است ولی آگاهی از خواص ارزشمند آن برای افراد یك كشور تولیدكننده لازم و ضروری به شمار می‌رود.

خاویار به تخمك‌های بارور نشده حاصل از تخمدان جنس ماده ماهیان خاویاری گفته می‌شود. اصولا ماهیان خاویاری «استروژن» نامیده می‌شوند. ارزش ماهیان خاویاری علاوه بر گوشت، به سبب تخم آنهاست كه به مروارید سیاه مشهور است. برای به دست آوردن خاویار از یك ماهی بین 12 تا 16 سال وقت نیاز است. در گذشته ماهیان خاویاری را با یك چكش پلاستیكی بیهوش می‌كردند و بعد خاویار آن را خارج و گوشت آن را می‌فروختند. ولی امروزه با عمل سزارین قسمتی از تخم‌ها را از شكم ماهی خارج و تعدادی را برای بازآوری مجدد درون شكم ماهی باقی می‌گذارند و ماهی را به دریا بازمی‌گردانند. این روش را برای هر ماهی می‌توان تا 6 بار انجام داد.


ارزش تغذیه‌ای و درمانی خاویار
خاویار سرشار از ویتامین‌ها، املاح معدنی، پروتئین و چربی است. مصرف آن در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های التهاب مفاصل، دستگاه گوارش و سرطان بسیار موثر است. این ماده غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ـ 3 است لذا برای درمان بیماری‌های افسردگی و قلبی ـ‌ عروقی نافع است. خاویار سرشار از آهن بوده، به همین دلیل مصرف‌ آن به افراد مبتلا به كم‌خونی ناشی از كمبود آهن توصیه می‌شود. ویتامین‌های موجود در خاویار می‌تواند نیروی از دست رفته فرد را در دوره نقاهت بیماری پس از جراحی‌های بزرگ و بیماری‌های عفونی به وی برگرداند. این ماده غذایی گرانبها با تقویت سیستم ایمنی می‌تواند آثار بی‌هوشی ناشی از عمل جراحی را نیز رفع كند.

میزان انرژی‌زایی خاویار به ازای هر كیلوگرم معادل 2704 كالری برآورده شده است. سطح بالای پروتئین و اسید‌های آمینه ضروری خاویار می‌تواند برای تقویت ماهیچه‌ها و عضلات بسیار موثر باشد و چربی سودمند آن می‌تواند ناراحتی‌های اعصاب را التیام بخشد. بسیاری افراد خاویار را به صورت خام یا همراه تخم‌مرغ و آغشته به زرده میل می‌كنند. بعضی نیز آن را با نان و كره می‌خورند. خاویار انواع گوناگون سرخ، سیاه و طلایی دارد كه در این میان سیاه آ‌ن باارزش‌تر است.


توصیه‌های بهداشتی
نحوه صید و فرآوری نامطلوب می‌تواند خاویار را غیربهداشتی كرده و مصرف‌كننده را با مخاطرات جدی روبه‌رو سازد. شرایط نامناسب محیط، ابزار غیربهداشتی عمل‌آوری، شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری و آلوده شدن فرآورده به میكروب‌های مهلك همگی می‌تواند موجب بروز عوارضی نظیر: تب، سردرد، سرگیجه، تهوع، اسهال، عوارض گوارشی و كبدی و در نهایت بروز عوارض آلرژیك حاد گردد. برخی از خاویارهای بازار، قاچاق و شبه‌خاویار هستند. در این نوع فرآورده‌ها از رنگ‌ها و تركیبات غیرخوراكی برای طبیعی و تازه جلوه دادن محصول استفاده می‌شود كه عوارض سوء و ناگواری را در مصرف‌كننده ایجاد می‌كنند. لذا در صورت تهیه این محصول آن را از اماكن معتبر و در بسته‌بندی‌های بهداشتی كه دارای تاریخ مصرف و پروانه بهداشت باشند خریداری كنید.

منبع :
فاخره بهبهانی
جام‌جم


__________________

♥SheidA♥


تو همان مهربانی هستی؟! یا مهربانی همان توست؟!
نمی دانم … می دانم بی شک با هم نسبت نزدیکی دارید
!! آسمونـــ ــ منـــ ــ همیشهـــ ــ !! ابریـــ ــ !! چترتو با خودتــ ــ آوردیـــ ــ !!

پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 04:53 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها