بازگشت   پی سی سیتی > هنر > عکس ها و تصاویر گوناگون Pictures > عکاسی

عکاسی مقالات و اخبار عکاسی در این تالار قرار داده خواهد شد

 
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
Prev پست قبلی   پست بعدی Next
  #3  
قدیمی 06-29-2010
وریا آواتار ها
وریا وریا آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: کرمانشاه
نوشته ها: 52
سپاسها: : 0

7 سپاس در 2 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

تکیه معاون‌الملک متشکل از سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه است. با توجه به تاریخچه‌ای که یکی از فرزندان معاون‌الملک ارایه کرده؛ بنای اولیه تکیه که شامل حسینیه بوده در سال ۱۳۲۰ ه. ق، توسط چهار برادر به نام‌های حسین‌خان معین‌الرعایا، اکبرخان معاون لشکر، حسن‌خان معاون الملک و حاج شیخعلی عسگر، با خرید قطعه زمینی جنب حمام حسن‌خان، صورت گرفته است.

آنان با صرف هزینه زیاد حسینیه را با آیینه‌کاری و گچ‌بری تزیین کرده و آن را با بنای عالی تبدیل نمودند. حسینیه مزبور در اغتشاشات سال ۱۳۲۷ ه. ق غارت و ویران می‌شود. در سال ۱۳۲۸ ه. ق برادران مزبور اقدام به بازسازی آن می‌کنند که تا سال ۱۳۲۹، که حسین‌خان معین‌الرعایا و اکبرخان معاون لشکر به قتل می‌رسند، تکمیل نبوده است. در سال ۱۳۳۰ ه. ق، دیگر افراد ذینفع در این حسینیه و زمین‌های اطراف آن، سهم خود را به حسین‌خان معاون‌الملک منتقل می‌سازند و از این تاریخ نامبرده به علاقه وافر به تکمیل، ‌بازسازی و تزئین حسینیه، توسط «استاد حسین نقاش تهرانی» و «سیدابوالقاسم مانی»، نقاش معروف کرمانشاه، اقدام کرده و بعد از چندی نیز، برای هر چه بهتر ساختن آن، از «حاج حسین کاشی پز تهرانی میناچی» دعوت می‌کند تا با خانواده و کارگران فنی به کرمانشاه آمده و به تولید کاشی و کاشیکاری بنا مشغول شود.

بقایای به جای مانده نشان می‌دهد که این قشر تزیینی، روی نقاشی‌ها و تزئینات قدیمی‌تر قرار گرفته است. تاریخ خاتمه کاشیکاری براساس کتیبه موجود سال ۱۳۳۶ است.

* منبع: دایره‌المعارف بناهای تاریخی ایران در دوره اسلامی/ جلد ۵/ انتشارات سوره مهر

ویرایش توسط shadi : 06-30-2010 در ساعت 10:14 AM
پاسخ با نقل قول
 


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 02:08 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها