بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > شعر و ادبیات > شعر

شعر در این بخش اشعار گوناگون و مباحث مربوط به شعر قرار دارد

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 01-23-2011
ابریشم آواتار ها
ابریشم ابریشم آنلاین نیست.
کاربر فعال

 
تاریخ عضویت: Sep 2009
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 7,323
سپاسها: : 9

155 سپاس در 150 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

پرنده‌ها با دیدن گل عاشق می‌شوند
برخلاف باور بسیاری، بوی گل بی‌تاثیر است و دیدن گل مهم است.


با گرم شدن هوا و باز شدن گل‌ها،‌ فصل جفت‌گیری و تولیدمثل پرنده‌های آوازخوان شروع می‌شود. بسیاری از محققین بر این عقیده‌اند که پرنده‌ها از روی باز شدن گل‌ها می‌توانند زمان به بار نشستن گیاهان را پیش‌بینی کنند. بر همین اساس می‌توانند پیش‌بینی کنند که چه زمانی دانه کافی برای تغذیه خود و فرزندانشان وجود خواهد داشت. اما آن‌ها چه‌طور این موضوع را می‌فهمند و دقیقا چه اتفاقی برایشان می‌افتد؟

به گزارش وایرد،‌ آن‌چه محققان دانشگاه کالیفرنیا را تحت تاثیر قرار داده، این است که با باز شدن گل‌های بوته‌های خار،‌ فنچ‌های طلایی آمریکایی نر گرایش بالایی نسبت به ماده‌ها از خود نشان می‌دهند. محققین دانشگاه اونتاریو در لندن هم به این نتیجه رسیده‌اند که این پرندگان هنگام شکوفا شدن گل‌ها تغییرات روانشناختی در رفتار خود نشان می‌دهند،‌ درست انگار که پیام حالا وقت بچه‌دار شدن است را از ترکیبی از گرمای تابستانی و گل‌های شکوفا شده دریافت کرده باشند.

فنچ‌های طلایی از گل‌ها تغذیه نمی‌کنند،‌ بلکه دانه‌خوار هستند. دریافتن این که این پرنده‌ها چه‌طور زمان مناسب برای تغذیه‌ بهتر از دانه‌ها را می‌فهمند، ‌با توجه به تغییرات آب‌وهوایی و گرمایش زمین،‌ برای کمک به بقای این موجودات می‌تواند بسیار مهم باشد.

اغلب مطالعات قبلی بر طول روز و دمای هوا به عنوان نشانه متمرکز شده بود، ‌اما به نظر می‌رسد پرنده‌های آوازخوان نشانه‌های دیگری هم از محیط دریافت می‌کنند.

محققین برای درک بهتر،‌ گروهی از پرنده‌ها را در محیط آزمایشگاه قرار دادند که نور و گرما قابل کنترل بود. گروهی از این پرنده‌ها در برابر گل‌های شکوفا شده قرار گرفتند. گروهی دیگر را کنار گل‌های شکوفا قرار دادند به نحوی که بین آن‌ها و گل‌ها،‌ یک پرده حمام کشیده شده بود و آن‌ها گل‌ها را نمی‌دیدند. گروهی دیگر هم در مجاورت گیاهی قرار گرفتند که هنوز گل نداده بود.

نتیجه قابل توجه بود: میزان هورمون جنسی تستوسترون در پرنده‌های نری که گل‌های شکوفا را می‌دیدند،‌ دوبرابر سایر گروه‌ها بود. برخی بر این باورند که پرنده‌ها از دیدن گل تاثیر نمی‌گیرند،‌ بلکه این بوی گل‌ها است که روی آن‌ها تاثیر می‌گذارد، ‌اما محققین این مطالعه معتقدند که پرندگان بخش بویایی پیچیده‌‌ای ندارند که بتواند چنین پردازشی داشته باشد. به علاوه،‌ بوی گل از پرده حمام عبور می‌کنند و اگر قرار بود تاثیری داشته باشد، ‌باید میزان هورمون جنسی در پرندگانی که پشت پرده بودند و گل‌ها را نمی‌دیدند هم افزایش می‌یافت.

پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 11:03 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها