بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان > تغذیه

تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 02-14-2012
امیر عباس انصاری آواتار ها
امیر عباس انصاری امیر عباس انصاری آنلاین نیست.
مسئول ارشد سایت ناظر و مدیر بخش موبایل

 
تاریخ عضویت: Sep 2007
محل سکونت: تهرانپارس
نوشته ها: 8,211
سپاسها: : 8,720

6,357 سپاس در 1,362 نوشته ایشان در یکماه اخیر
جدید

سلام
ممنون بابت تاپیک
خوب حتی اگر معروفترین مارکهای ایران و جهان در تولید سوسیس و کالباس و همبرگر رو درنظر بگیریم بازهم متاسفانه کلی نمک و چربی و .... در این فراورده ها وجود داره و متاسفانه نوش جان ما میشه!!!
سوسیس و کالباس و همبرگر و فرنچ فرایز و کباب لقمه و انواع فست فودهای سرخ کردنی و سوخاری و نیمه پخته و نیمه منجمد و... مسلما یه چیزی درون خود دارند که از بد هم بدتر است و کلا خود سیانور را هم تو جیب می گذارد بنابراین باید مصرف اونها رو حتی اگر نخواهیم که کامل قطع کنیم
به حداقل برسونیم
این سم مهلک نیترات یا همان مواد نگدارنده و افزودنی مجاز نام دارد
من به نیترات یا همان مواد استابیلایزر و نگهدارنده مصنوعی میگم سم خوشمزه
چرا؟
به این دلیل:

وجود ترکیبات سرطانزا در سوسیس و کالباس


عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به وجود نیتراتها در انواع غذاها گفت: افزودن نیتراتهای سدیم و پتاسیم به عنوان نگهدارنده در سوسیس و کالباس و ترکیب این مواد با "میوگلوبولین" و "هموگلوبولین" گوشت در بدن به یک ماده سرطانزا به نام نیتروزآمین تبدیل می شود
دکتر پریسا ترابی در خصوص وجود نیتراتها و نیتریتها در مواد غذایی و خطراتی که می تواند برای سلامت مصرف کننده به دنبال داشته باشد گفت: نیتراتها و نیتریتها به علت ارتباطشان با نیتروزامینها که قابلیت سرطانزایی دارند، همواره در تغذیه انسان مورد توجه قرار دارند.
موضوع نیترات و آثار زیانیار این ماده شیمیایی آن در آشامیدنیها و خوراکیها از جمله آب شرب از آنجا شروع شد که وزیر بهداشت به وجود نیترات بالا در آب برخی از مناطق تهران اشاره کرده و عنوان داشت که مادران باردار و شیرخواران نمی بایست از این آب بنوشند.
ترابی با بیان اینکه ترکیبات نیتراتی می تواند به نیتریت تبدیل شود و متقابلا نیتریتها می تواند با سوبستراهای تغذیه ای مانند آمینها و آمیدها وارد واکنش شده و ترکیبات نیتروز، نیتروزامیدها و نیتروزامینها را تولید کند، گفت: این تغییرات در بزاق دهان، معده، روده بزرگ و مثانه رخ می دهد.
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نیتراتها در انواع غذاها وجود دارند اما منابع اصلی آنها سبزیها و آب آشامیدنی است، افزود: نیتروزامینها در تنباکو و دود آن نیز وجود دارند.
وی گفت: نیتراتهای سدیم و پتاسیم در مراحل مختلف عمل آوری غذاها مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیبات به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می شوند و به علت خاصیت ضد باکتریایی مانع رشد باکتریهای خطرناکی مانند "کلستریدیوم" و "بوتولینوم" می شوند.
ترابی در همین ارتباط ادامه داد: ترکیب این مواد با "میوگلوبولین" و "هموگلوبولین" گوشت باعث ایجاد رنگ صورتی و حفظ عطر و طعم ادویه های آن شده و به آن ظاهری تازه می بخشد. اما متاسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطانزا به نام نیتروزآمین تبدیل می شوند. بسیاری از نیتروزآمینها در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند. مصرف زیاد گوشتهای فرآوری شده مانند انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و... خطر سرطانهای روده بزرگ، رکتوم (راست روده) و معده را افزایش می دهند.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: سرطانهای معده و روده در سالهای اخیر عمدتا به علت استفاده بی رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه موادغذایی که به روش غیر استاندارد تهیه می شود در دنیا به شدت افزایش یافته است.
ترابی افزود: رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی سالم و فراوان که شامل ویتامین c و فیتوکمیکالها است می تواند تبدیل نیترات به نیتروزامین را به تاخیر بیاندازد.




فست فود دشمن سلامت است

سازمان جهانی بهداشت می گوید: فست فود در مجموع دشمن سلامت است؛ غذایی عموما بی ارزش و پر از چربی غیراشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی- بیماری های قلبی - عروقی می شود.
فست فود
به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فراوری شده است ؛یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن 100درصد منجر به جهش های ژنتیک می شود تولید می شود.البته همیشه جهش های ژنتیک مساوی با بروز سرطان نیست اما می دانیم که گوشت فراوری شده موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می شود که می توانند در پی جهش ژنتیک به ابتلای فرد به سرطان بینجامند؛ به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست فود را خوشمزه تر می کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می شود. این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که 100درصد سرطان زاست می شود. مهم ترین علت ایجاد سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تأثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است. در ایران نیز آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و روش پخت مواد غذایی 2علت اصلی افزایش سرطان های دستگاه گوارش است. در هر نوع فراوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آکریل آمید تولید می شود که شاید سرطان زاترین ماده طبیعی باشد. در فراوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالا (200 درجه سانتی گراد) پخته شود تا 300 برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می شود. بنابراین به عنوان نخستین توصیه باید گفت که دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداکثر 100 تا 150 درجه سانتی گراد بیشتر باشد. گوشتی که در دمای بالا و زمان کوتاه و به خصوص در معرض مستقیم آتش درست شده، سرطان زاست. نمک سود کردن، استیک کردن، گریل کردن یا هر نوع شیوه پخت سریع گوشت، خطر سرطان زابودن آن را افزایش می دهد؛ به خصوص اگر خارج از یخچال نگهداری شود؛ مثل کالباس، سوسیس و برگر که به علت مواد نگه دارنده موجود در آنها خارج از یخچال نیز نگهداری می شوند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که به بچه های زیر 10 تا 12سال مطلقا گوشت های فراوری شده ندهیم و در عوض گوشت تنوری شده با دمای مناسب پخته شده در زمان طولانی و گوشت مرغ و ماهی به آنها بدهیم. اغلب مردم در فست فود همراه با پیتزا یا ساندویچ، چیپس و نوشابه گازدار می خورند و چند عامل خطر را یکجا وارد بدن خود می کنند. هنگام سفارش ساندویچ سعی کنیم یک همبرگر ساده یا گوشت مرغ، با حداقل سوسیس و کالباس، پنیر، نمک، کره و سس مایونز سفارش دهیم. سیب زمینی سرخ کرده به هیچ عنوان سفارش ندهیم زیرا بدترین ماده غذایی که اگر با روغن مانده در حرارت بالا سرخ شود و پنیر داشته باشد، سیب زمینی است. سعی کنیم سیب زمینی را آب پز یا بخارپز یا تنوری کنیم و با ماست و همراه با سبزیجات خام یا پخته مصرف کنیم. به جای سیب زمینی، مخلفاتی مثل گوجه، کاهو، پیاز و سس خردل سفارش دهیم. سس گوجه فرنگی هم مناسب است درصورتی که چربی نداشته باشد. هنگام سفارش پیتزا، پیتزایی با حداقل قطر که ترجیحا بیشترش نان باشد و پنیر کمی داشته باشد و یا پیتزای سبزیجات سفارش دهیم و بهتر است مردم اصلا 2ماده غذایی زیر را نخورند؛ یکی پیتزا با سوسیس های چرب و دیگری پیتزای پپرونی، زیرا پیتزای پپرونی تمامی عوامل سرطان زا را یکجا در خود دارد. در مورد نوشیدنی نیز به جای سفارش هر نوع نوشابه گازدار دوغ یا آبمیوه سفارش دهیم.






نیترات موجود در سوسیس و کالباس به شدت موجب تصلب شراین می شود

سوسیس و کالباس به علت داشتن موادی چون نیترات و نیتریت علاوه بر بروز مشکلات گوارشی به شدت موجب بروز تصلب شراین می شود.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: با همه تلاش هایی که جامعه پزشکی کشور در افزایش سطح آگاهی های مردم به منظور داشتن تغذیه ای صحیح می کند، تبلیغات فراوان فراورده های گوشتی آماده از جمله سوسیس، کالباس مردم را به سمت این مواد می کشاند.
وی اظهار داشت: نیترات و نیتریت موادی هستند که برای ایجاد رنگ قرمز و مشابه گوشت در سویس بکار می رود و ماندگاری این ماده غذایی را بالا می برد اما عوارض گوارشی و قلبی فراوانی در پی دارد.
نیستانی با بیان اینکه نیترات و نیتریت خطر تصلب شراین و کاهش تحمل گلوکز را به شدت افزایش می دهد خاطرنشان کرد: این ماده عامل سرطان زایی سوسیس و کالباس نیز شناخته شده است و موجب بروز سرطان های روده و کولون می گردد.
وی در پایان افزود: ما به جوانان که گروه پر طرفدار این ماده غذایی هستند توصیه می کنیم بیش از ماهی یک یا دوبار از این ماده غذایی استفاده نکنند.




__________________
This city is afraid of me
I have seen its true face
پاسخ با نقل قول
5 کاربر زیر از امیر عباس انصاری سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 07:40 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها