بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 05-24-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض یك كارشناس دامپزشكی بر نگهداری گوشت كشتارشده در دمای صفر درجه تاكید كرد

یك كارشناس دامپزشكی بر نگهداری گوشت كشتارشده در دمای صف ردرجه تاكید كرد


مشهد - معاون فنی دامپزشكی خراسان رضوی گفت: نگهداری گوشت در دمای صفر تا چهاردرجه سانتیگراد بلافاصله پس از كشتار تا مدت 24 ساعت، ویروسهای بیماری زای آن از جمله تب كنگو را از بین می برد.





دكتر 'جواد اعلمی' روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گوشت گرم تازه باید به مدت 24 ساعت و آلایش خوراكی به مدت 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود تا مراحل جمود نعشی را سپری كند.

وی گفت: در اثر جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس های بیماری زا از جمله تب كنگو از بین می رود.

وی تجهیز تمام كشتارگاههای دام به سیستم پیش سرد كن را ضروری دانست و
با بیان این كه فریز كردن گوشت، قابلیت از بین بردن ویروس تب كنگو را ندارد، افزود: فریز كردن گوشت گرم تازه بلافاصله بعد از كشتار دام باعث از بین رفتن ویروس تب كریمه كنگو در گوشت و آلایش خوراكی نمی شود.

معاون فنی دامپزشكی خراسان رضوی اظهارداشت: در كشتارگاههای دارای پیش سردكن، لاشه دام و آلایش خوراكی آنها در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری می شوند و لذا این گوشت ها هیچ گونه آلودگی به ویروس تب كریمه كنگو ندارند.

اعلمی تعداد كشتارگاههای استان خراسان رضوی را 30 كشتارگاه عنوان كرد و افزود: هم اكنون 11 كشتارگاه از این تعداد مجهز به پیش سرد كن هستند.

وی گفت: در شهرستان هایی كه كشتارگاههای آنها مجهز به پیش سرد كن نیست، به مغازه داران توصیه می شود، لاشه گوشت را قبل از عرضه به مشتری تا 24 ساعت در یخچال نگهداری كنند.

وی همچنین گفت: پختن گوشت در دمای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد نیز باعث از بین رفتن ویروس های بیماری زا از جمله تب كنگو می شود.

وی رعایت اصول ایمنی، حفاظتی و بهداشتی در خرید و خرد كردن گوشت از سوی شهروندان را مورد تاكید قرار داد و افزود: نگرانی های بی مورد در این زمینه راهگشا نیست.

در دو هفته گذشته، یك كارگر كشتارگاه و یك دانشجوی سال آخر پزشكی در مشهد بر اثر بیماری تب كریمه كنگو جان خود را از دست دادند و سه پرستار نیز به این بیماری مبتلا و معالجه شدند.

به همین سبب كشتار دام و خرید فراورده های گوشتی در مشهد حدود 70 درصد كاهش داشته است./
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
3 کاربر زیر از رزیتا سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
  #2  
قدیمی 05-24-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض برای پیشگیری از شیوع تب كنگو/ شهروندان گوسفندان قربانی را از میادین دام تهیه كنند

برای پیشگیری از شیوع تب كنگو/

شهروندان گوسفندان قربانی را از میادین دام تهیه كنند


تهران بزرگ - عضو هیئت مدیره جامعه دامپزشكان گفت: شهروندان برای پیشگیری از شیوع بیماری تب كریمه كنگو، گوسفندان قربانی را از میادین دام زیر نظر دامپزشكی تهیه كنند.





دكتر 'آراسب دباغ مقدم' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینكه مواردی از ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو در برخی از استان های كشور دیده شده، شهروندان باید از قربانی كردن گوسفندان در معابر به دلیل امكان ابتلای دام به بیماری خودداری كنند.

وی تاكید كرد كه شهروندان باید از تماس بدون دستكش با دام، ترشحات و خون و گوشت تازه گوسفند نیز خودداری كنند.

رییس كمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشكان افزود: برای مصرف گوشت گوسفند باید حتما مرحله جمود نعشی گوشت طی شود و 24 ساعت از ذبح گوسفند بگذرد.

دباغ مقدم گفت: از آنجا كه احتمال ابتلا به بیماری تب كریمه - كنگو از طریق مصرف گوشت نیم پز و كبابی وجود دارد، شهروندان باید از مصرف گوشت به این شكل نیز خودداری كنند.

وی افزود: بیماری تب كریمه كنگو از تماس مستقیم با ترشحات و خون دام آلوده، گوشت تازه گاو و گوسفند و نیز از طریق گزش كنه به انسان منتقل می شود.

دباغ مقدم گفت: این بیماری در دام نشانه ای ندارد اما در انسان با شدت بروز كرده و سبب علایم خونریزی، تب، خونریزی داخلی و در صورت شدت بیماری، منجر به مرگ می شود.

وی یادآور شد: كنترل بیماری در دام، رعایت نكات بهداشتی، تماس نداشتن با خون و ترشحات دام و گوشت تازه در پیشگیری از ابتلا به بیماری تب كریمه - كنگو نقش موثری دارد.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
4 کاربر زیر از رزیتا سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
  #3  
قدیمی 06-01-2012
مهدی آواتار ها
مهدی مهدی آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد - مدیر تالار موبایل و دوربین دیجیتال

 
تاریخ عضویت: Jul 2010
محل سکونت: هر کجا هستم باشم،آسمان مال من است!
نوشته ها: 7,439
سپاسها: : 4,552

4,939 سپاس در 1,683 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Exclamation هشدار سازمان دامپزشكي درباره شيوع تب كريمه‌كنگو

هشدار سازمان دامپزشكي درباره شيوع تب كريمه‌كنگو

سازمان دامپزشكي براي پيشگيري از شيوع بيماري تب كريمه‌كنگو هشدار داد: مصرف‌كنندگان فقط گوشت قرمز و جگر ممهور به مهر دامپزشكي را بخرند و گروه‌هاي شغلي پرخطر كه تماس بيشتري با دام دارند به مسائل فردي بهداشتي دقت بيشتري داشته باشند.

به گزارش ايسنا، بيماري تب كريمه كنگو يكي از بيماري‌هاي مشترك بين انسان و دام به‌شمار مي‌رود كه عامل اين بيماري يك ويروس است.

مهره‌داران كوچك و جوندگان از جمله جوجه‌تيغي، خارپشت، خرگوش و ... مخزن تكثير و رشد اين ويروس هستند و كنه‌ها هم به عنوان ناقل اين بيماري به ساير حيوانات هم‌چون گاو، گوسفند، بز و ... و هم‌چنين انسان‌ها محسوب مي‌شوند.

دام و انسان ممكن است توسط ناقلان (كنه‌ها‌ي آلوده) گزيده شوند؛ در اين ميان دام‌هايي كه گزيده مي‌شوند، در هفته اول اين ويروس در خون آنها وجود داشته كه علامت خاصي هم ندارند و پس از يك هفته اين ويروس از بدن دام آلوده پاك مي‌شود.

اما اگر طي هفته‌اي كه دام ناقل اين ويروس است، كشتار شود انسان‌هايي كه گوشت اين دام را مصرف‌ كنند يا افرادي كه در كشتارگاه‌ها فعاليت مي‌كنند و با دام سروكار دارند در معرض آلودگي قرار خواهند گرفت.

انسان‌ها از طريق حيوان، كنه و هم‌چنين انسان ديگر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند كه اين بيماري براي آنها مخاطره آميز است اما حيوانات فقط از طريق كنه‌هاي آلوده به اين بيماري مبتلا مي‌شوند و پس از يك هفته بيماري از بدنشان پاك مي‌شود.

بيماري تب كريمه كنگو بيماري نوظهوري نيست و در 35 كشور جهان از جمله قاره آفريقا، اروپاي شرقي، كشور‌هاي منطقه خليج‌فارس بروز يافته و اخيرا نيز در كشور ما (در دو استان سيستان و بلوچستان و خراسان رضوي) شيوع پيدا كرده است كه طبق اعلام سازمان دامپزشكي تاكنون تلفاتي از بيماري تب كريمه كنگو در جمعيت دامي كشورمان رخ نداده اما متاسفانه در استان خراسان رضوي جان يك پزشك و يك فعال در كشتارگاه را گرفته است.

محسن مشكات ـ معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشكي كشور ـ به منظور پيشگيري از شيوع اين بيماري گفت: با توجه به اينكه دامداران، افراد مشغول در كشتارگاه‌ها، ناظران بهداشتي و پزشكان بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري هستند، آموزش و اطلاع‌رساني به اين افراد بسيار اهميت دارد و رعايت مسائل ايمني فردي در اين گروه‌هاي شغلي پرخطر بسيار مهم است.

وي مقابله و مبارزه با كنه‌ها به عنوان ناقلان بيماري تب كريمه كنگو را از ديگر راه‌هاي پيشگيري از شيوع اين بيماري عنوان و اظهار كرد: سم‌پاشي دام و جايگاه‌هاي دامي در اين زمينه مي‌تواند موثر باشد، اما راهكار قطعي نيست، چرا كه كنه‌ها جمعيت زيادي دارند و دامداري‌ها به ويژه دامداري‌هاي سنتي مكان رشد كنه‌ها هستند.

معاون سازمان دامپزشكي كشور تصريح كرد: دام‌هاي آلوده به اين بيماري كه در هفته‌ اول اين ويروس در خونشان وجود دارد، اگر كشتار شوند ناقل بيماري هستند، لذا اگر گوشت و جگر آنها بلافاصله در اختيار مردم قرار گيرد، انسان‌ها را نيز به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

وي با تاكيد بر اينكه گوشت دام ذبح‌ شده در كشتارگاه‌ها نبايد بلافاصله توزيع شود، گفت: گوشت حداقل بايد 24 ساعت و جگر دام كشتار‌شده حداقل 48 ساعت در سردخانه كشتارگاه بايد بماند تا در اين مدت اگر احتمالا ويروسي وجود داشته از بين برود و براي مصرف‌كننده خطري نداشته باشد.

مشكات به مردم توصيه موكد كرد كه گوشت قرمز و جگري گوسفندي را بخرند كه توسط دامپزشكي نظارت شده باشد و ممهور به مهر دامپزشكي باشد و از خريد گوشت از جاده‌ها و مغازه‌هاي ميان راهي خودداري كنند.

وي افزود: اگر گوشت به شكل لاشه‌اي خريداري مي‌شود، روي لاشه، مهر بازرسي دامپزشكي زده شده و گوشت‌هاي بسته‌بندي شده نيز كه از فروشگاه‌‌‌ها تهيه مي‌شود، برچسب مشخصات توليد، تاريخ و مجوز بهداشتي دامپزشكي را دارند.

معاون بهداشت و تشخيص بيماري‌هاي سازمان دامپزشكي افزود: با تهيه گوشت و فرآورده‌هاي گوشتي كه مجوز دامپزشكي دارند، مصرف‌كننده بايد از سلامت محصول مطمئن باشد كه اين امر فقط به خاطر شيوع بيماري تب كريمه كنگو نيست، بلكه به‌ خاطر جلوگيري از ابتلا به همه بيماري‌هاي دامي و انساني است.

منبع: ایسنا
12/3/91


هشدار سازمان دامپزشكي درباره شيوع تب كريمه‌كنگو
__________________
تازه تر کن داغ ما را، طاقت دوری نمانده
شِکوه سر کن، در تن ما تاب مهجوری نمانده
پر گشاید شور و شیون از جگرها ای دریغ !
دل به زخمی شعله ور شد، جان به عشقی مبتلا
بر نتابد سینه ما داغ چندین ماجرا
تازه شد به هوای تو دل تنگ ما ای وای !

پاسخ با نقل قول
4 کاربر زیر از مهدی سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 11:38 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها