بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان > روانشناسی

روانشناسی زیر تالار روانشناسی برای مباحث مربوط به این رشته

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 03-07-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض گمشده ای ناپیدا

گمشده ای ناپیدا




اگر واقع‌بینانه به عمق زندگی نگاه كنیم، هر مرحله‌ای از زندگی، معنی و زیبایی‌های خاصی دارد كه در جریان عبور از یك مرحله و پیش‌بینی پیامدهای مراحل بعدی، می‌توان گذر از مرحله قبل و گام نهادن در مرحله بعد را آسان‌تر كرد. در سیر عبور از مراحل زندگی، انسان به جایی می‌رسد كه نیازهایی در درون خود احساس می‌كند و با تحرك و نشاط نیروی خود را جهت برآوردن آنها به‌كار می‌گیرد. یكی از نیازهای اساسی و ابتدایی انسان دگرخواهی است كه با برآورده شدن آن، مسیر برای برآوردن نیازهای بالاتر هموار می‌شود. انسان بدون ورود به دنیای همدیگر نمی‌تواند طرف مقابل خود را بشناسد و پی به وجود «خود» او ببرد. عدم شناخت كافی، باعث بیگانگی اندیشه و اعمال نسبت به همدیگر می شود. زن و مردی كه در كنار هم، در یك خانه، در یك اداره، و به طور كل در یك محیط به سر می‌برند، برای شناخت همدیگر به‌خود فرصت نمی‌دهند. می‌توان گفت عمق این دریا را فقط با حدس و گمان می‌سنجند. ما آدمیان برای سنجش هر چیزی یك مقیاس داریم. آیا تا به حال از خود پرسیده‌ایم كه برای سنجش عمق وجود انسان، چه مقیاسی وجود دارد؟ به نظر می‌رسد تنها شرط مقیاس سنجش عمق وجود انسان، جرأت وارد شدن به درون دنیای فرد مقابل است. ما از این‌كه دیگری را خوب بشناسیم وحشت داریم. دوست داریم او را به همان شكلی كه خود می‌نمایاند، قبول كنیم. در واقع ما نه چیزی را كشف و نه قبول كرده‌ایم، بلكه خودنمایی‌های طرف مقابلمان را فقط پذیرفته‌ایم.
اگر شما از همان ابتدا در دسترس باشید و صادقانه و صریح همان‌گونه كه هستید باشید و رفتار كنید، بالطبع برخی افراد به شما علاقه‌مند خواهند شد و برخی نیز شما را طرد خواهند كرد. اما احساسات و پذیرش از سوی افرادی كه به شما علاقه‌مند شده‌اند، واقعی و استوار خواهد بود.


لازم است شریك بالقوه شما، شما را كاملاً بشناسد، بنابراین خود را در دسترس قرار داده و از همان ابتدا با او رو راست، صریح و صادق باشید. چنانچه شما رابطه را با پنهان‌كاری و تظاهر آغاز كنید، قادر نخواهید بود به یكدیگر اعتماد كرده و از یك رابطه سالم برخوردار شوید. شما ممكن است پیوسته از این كابوس كه روزی شریك شما ناگهان به ماهیت واقعی شما پی ببرد، ترس و واهمه داشته و احساس ناامنی كنید. راه ورود به درون شخص، ابتدا از برخورد چهره به چهره آغاز می‌شود. پی آمد آن صحبت‌های دلنشین جهت نزدیك‌تر شدن دو طرف به همدیگر است. چگونگی گفتارها و در یك مسیر قرار گرفتن اندیشه‌ها، باعث ظهور اندوخته‌های درونی فرد می‌شود چیزی كه شاید تا به حال حتی خود شخص نیز به آن پی نبرده باشد. وقتی اندیشه‌ها به هم نزدیك‌تر شدند، خواسته‌های درونی فرد قوت می‌گیرد و كشش به‌سوی همدیگر بیشتر می‌شود، اعتمادها شكل می‌گیرند. همكاری‌ها، تبادل نظرها، احترام به نوع خواسته‌ها و برآورده شدن چگونگی درخواست‌ها معنی پیدا می‌كند.





اگر به این روند دقت كنیم درمی‌یابیم كه خواسته‌هایی كه از اوج به عمق؛ از قسمت سر به سوی تن رهسپار است، قوت و دوام بیشتری دارد. تمامی اینها هنگامی تداوم می‌یابد كه افراد در كنار هم باشند و از ابتدا به صورت موجوداتی با ارزش كمك ‌دهنده و كمك گیرنده، همدیگر را قبول كنیم. پیشرفت یك طرف را تهدیدی بر راه ترقی خود نینگاریم. با خود و طرف مقابل خود صادق و صریح بوده و محترمانه رفتار كنیم. چنانچه رفتار مناسبی با شریك خود نداشته باشیم، راهی را هموار می‌سازیم كه


به مشكلات، رنجش و نفرت منتهی می‌شود. اجازه ندهیم ناكامی‌ها، رنجش‌‌ها و مشكلات كوچك درون ما انباشته شده و به مرور زمان تبدیل به افسردگی و تنفر شوند. برای خود احترام قائل باشیم و بگذاریم شریك ما بداند كه چه چیزهایی برای ما دارای اهمیت است.
چنانچه ما از كشمكش‌ها و تعارضات اجتناب‌ورزیم، قادر نخواهیم بود از یك رابطه بلند مدت و رضایت‌بخش برخوردار شویم.
یك روان‌شناس در این مورد می‌گوید: ما همیشه تصور می‌كنیم چون بزرگسال هستیم باید متكی به خود و آزاد بوده و به كسی محتاج نباشیم و شاید به این دلیل است كه اكثر ما از درد تنهایی به جان آمده‌ایم، در حالی‌كه نیاز داشتن به یکدیگرامری بدیهی و طبیعی به ‌شمار می‌آید و مهم است اگر به چیزی احتیاج داشته باشیم و بتوانیم آن‌را به زبان آوریم.با عنوان كردن نیازهای خود، دیگری‌ را به ذهن و دل خود نزدیك‌تر می‌كنیم و پل ارتباطی بین خود و ایشان برقرار كرده و اعتماد او را به سوی خود فرا می‌خوانیم. گمان می‌رود همسران نسبت به همدیگر «دلهای پر و اذهان خالی دارند» و این ناشی از فاصله‌های كذایی و خودخواهانه‌ای است كه نتیجه‌ای جز جدایی نسل‌ها به دنبال ندارد. دیدگاه آگاهانه به دنیای هم، دلمان را برای پذیرش نقصان‌های همدیگر فراخ می‌كند.
برای خود احترام قائل باشیم و بگذاریم شریك ما بداند كه چه چیزهایی برای ما دارای اهمیت است.

آر- دی لنگ، نویسنده كتاب سیاست‌های تجربه می‌نویسد ما كمتر از آنچه می‌دانیم، روی مسائل می‌اندیشیم، كمتر از آنچه به دیگران عشق می‌ورزیم، نسبت به عشق خود شناخت داریم، كمتر از آنچه احساس می‌كنیم، عشق می‌ورزیم و به همین نسبت خود را خیلی كمتر از آنچه هستیم می‌پنداریم. ما حتی برای شناخت خود هم فرصتی نداریم، آنچه را كه دیگران برایمان دیكته نموده‌اند كپی كرده درونی می‌كنیم و عاقبت كار چنان می‌شودكه نباید باشد. وقتی من نه برای خود فرصتی دارم و نه برای آن‌كه به عنوان یك موجود ارزشمند در كنارم قرار گرفته ، و این در حالی است كه نسبت به تعهد در قبال همدیگر، قراردادی را امضاء نموده و خود را پایبند به تعهدات آن می‌دانیم، این حیاتی است كه شریك زندگیمتان فردی باشد كه در مورد او با نزاكت و مهربانی رفتار كنیم.
اگر تمامی جوك‌های مورد علاقه و داستان‌های «روزهای بد گذشته» خود را برای یكی از دوستان و یا همكاران خود تعریف كنید، وقتی به خانه برمی‌گردید برای همسرتان چه چیزی باقی خواهد ماند؟ اگر شما وقت و انرژی خود را با فرد دیگری صرف كنید به طور بالقوه به رابطه خانوادگی خود لطمه خواهید زد. ما انسانها بدون درك وجود همدیگر، هیچ‌گونه ارزشی نداریم. من به امید آن می‌نویسم كه خوانده شود، تو به امید آن می‌خوانی كه آگاه گردی، دیگری به امید آن می‌گوید كه شنیده شود و ... با تغییر نگرش انسان نسبت به زندگی، نوع امكاناتی كه او برای رسیدن به اهداف خود به‌كار می‌گیرد نیز متفاوت است. لئوبوسكالیا استاد دانشگاه كالیفرنیا می‌نویسد: كسی كه جویای عشق است صرفاً به یكتا بودن خود و شكوفایی آن راضی نیست، بلكه می‌‌كوشد هرچه سریع‌تر خود را به درجات پیشرفته برساند، زیرا می‌داند آنچه آموخته می‌تواند در اختیار دیگران قرار دهد.
عشق گمشده‌ای است كه تا خود نخواهیم پیدا نمی‌شود و ما آن را همچنان، به طور ناخودآگاه با غبار ذهن خود دور می‌كنیم.


سوروكین جامعه‌شناس مشهور می‌گوید: ذهن‌های ناهوشیار ما از قدرت عشق مطلقاً غافل و بی‌خبرند، كوچكترین اعتقادی به آن ندارد و آن را پدیده‌ای خیالی می‌پندارند. از نقطه نظر ما عشق یك نوع خودفریبی- افیون ذهن ما- یك فكر ایده‌آلی و از نظر علمی ثابت نشده است. ما سعی داریم در مقابل همه تئوری‌هایی كه معتقد به قدرت و نفوذ عشق است، جبهه‌گیری كنیم. نظریه‌هایی روی نفوذ و تأثیر عشق در تعیین وشكل‌گیری رفتار و شخصیت تأكید می‌گذارد .

همشهری- با تلخیص
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 10:44 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها